TEDxAntwerp Salon: The Power of Design 2024

We blikken terug op een succesvolle editie

Op 6 juni 2024 organiseerden ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. en TEDxAntwerp samen het netwerkdiner TEDxAntwerp Salon: The Power of Design. Vier prominente sprekers uit de creatieve sector — Bjorn Tagemose, AnnaMariaCornelia De Gersem, Alok Nandi en Philip De Wulf — deelden hun inzichten en inspirerende verhalen.

De jaarlijkse Salon brengt beleidsmakers, ondernemers en creatieve professionals bijeen rond de dinertafel en staat in het teken van het belang van design en innovatie. Ook dit jaar werd de avond gekenmerkt door boeiende talks, levendige discussies en het ontstaan van nieuwe samenwerkingen.

We nemen je graag terug mee naar deze avond met de video's van de vier TED Talks!

Image
TEDxAntwerp 2024

2024 Sprekers Line-up

Bjorn Tagemose - Regisseur, cinematograaf & visueel kunstenaar, shoottheartist

Image
Bjorn Tagemose

 

Bjorn Tagemose is een Belgisch-Zweedse regisseur, cinematograaf en visueel kunstenaar, voornamelijk actief in de kunst-, rock- en mode-industrie. Hij is oprichter van het kunstenaarscollectief shoottheartist. Bjorn heeft samengewerkt met iconische artiesten zoals Iggy Pop, Henry Rollins en Grace Jones. In 2015 creëerde hij zijn eigen immersive Rock Opera met grote punk- en rockiconen. Op het snijvlak van mode, muziek, scenografie en visuele kunst heeft Bjorn een unieke visuele esthetiek gecreëerd en is hij uitgegroeid tot een grote naam in het Antwerpse en internationale creatieve veld.

AnnaMariaCornelia De Gersem – System designer & co-creator, Circle of Circularity

Image
AnnaMariaCornelia De Gersem

 

AnnaMariaCornelia De Gersem is een pionier in system design en co-creatie, bekend om haar cruciale rol in circulaire transformatie in het bedrijfsleven. Als voormalig hoofd van Circular Business bij Resortecs werkte ze circulaire processen binnen de mode- en textielindustrie. Bij BekaertDeslee leidde ze baanbrekende initiatieven zoals het Transparent Circularity Project, een belangrijke stap richting een circulaire matrassenindustrie. In begin 2024 lanceerde AnnaMariaCornelia het project Circle of Circularity. Met innovatieve concepten en dynamisch leiderschap streeft ze naar impactvolle veranderingen, samenwerkende ecosystemen en duurzame innovatie.

Alok Nandi - Ontwerper, creatief directeur, design strateeg & professor

Image
Alok Nandi

 

Alok Nandi is ontwerper, creatief directeur, designstrateeg, ondernemer, professor en spreker op het gebied van innovatie, strategie en interaction design voor diverse bedrijven en instellingen. Hij gebruikt ontwerptechnieken om kennissystemen te creëren. Zijn professionele ervaring omvat branding, reclame, filmproductie, tentoonstellingsontwerp en nieuwe media. Alok lanceerde PechaKucha Brussels en IxDA Brussels en had plaats in verschillende jury's. Momenteel verkent hij hybride creatieve contexten via Architempo, Klabfab en coCreationcamp. Hij is professor innovatie & design aan het Institute Lyfe, mede opgericht door 3* Michelin-chef Paul Bocuse.

Philip De Wulf - Sociaal ondernemer, (augmented) psychotherapeut, design & innovatiestrateeg

Image
Philip De Wulf

 

Philip De Wulf is gediplomeerd psycholoog aan de Universiteit Gent met meer dan 30 jaar ervaring in het adviseren van blue chip bedrijven over wereldwijde marketing, product- en serviceontwerp en innovatiestrategie. Als (sociaal) ondernemer is Philip een veranderaar in bewust leiderschap en mentale welzijn, werkend aan het mainstream maken van augmented psychotherapiepraktijken. Hij is docent Digital Experience Design aan de Thomas More Hogeschool en was gastdocent aan de universiteiten van Antwerpen, Gent, Maastricht (NL) en Illinois (VS). Zijn kernidee: Immersive Design is de sleutel tot DO GOOD, DO WELL en DO BETTER.


Bekijk hieronder de TED Talks van de vier sprekers:

Visualizing the future of creativity - Bjorn Tagemose

Circle of Circularity | AnnaMariaCornelia De Gersem

Sensing the now ~ Shaping the next | Alok Nandi

De talk van Philip de Wulf wordt binnenkort gepubliceerd op het internationaal TEDx platform, en wordt dan ook hier toegevoegd.

--

Dit evenement kwam tot stand met de medewerking van de stad Antwerpen, POM Antwerpen en de Provincie Antwerpen, de Winkelhaak en partners Unizo en Port of Antwerp-Bruges.

Foto's: Shruti Mehta
Video's Ted Talks: Mario De Munck