Innovatietrajecten

Ga de uitdaging aan: zet samen met een creative professional in 24 uur grote stappen vooruit!

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. stimuleert kruisbestuiving en samenwerking tussen creatieve en reguliere sectoren in de provincie Antwerpen. We bouwen bruggen tussen ondernemers die open staan voor innovatie en creatieve professionals die hen hierin kunnen begeleiden.

Wil je in korte tijd grote stappen richting innovatie zetten? Kan je wel een boost gebruiken bij het uitwerken van een sterke business strategie, het in de markt zetten van een nieuw product, het bereiken van de juiste doelgroep, of iets daar tussenin?

Dat is exact waarvoor ons innovatietraject dient.

Zit jouw bedrijf met een concrete uitdaging? Het traject zit zo in elkaar dat jij laagdrempelig en effectief kennismaakt met de creatieve sector. Meer bepaald met een innovatiebureau dat matcht met je bedrijf en innovatie-uitdaging.

Iets voor jouw onderneming?

De inschrijvingen voor het nieuwe traject zijn geopend! Iets voor jouw onderneming? Stuur een mailtje naar Isabelle via innovatie@apbc.be om een vrijblijvende kennismaking aan te vragen!

Vraag nu een gesprek aan

Waarom dit innovatietraject?

Image
Innovatietrajecten

Innovatie is een ingrijpend proces en gaat gepaard met veel interne uitdagingen. Talent en wilskracht zijn vaak aanwezig maar de vinger op de wonde leggen en vernieuwende oplossingen bedenken, gaat verrassend genoeg beter met de hulp en inzichten van een expert.

Het innovatietraject is duidelijk afgelijnd in tijd en kosten, waardoor je op een laagdrempelige, efficiënte manier tot effectieve oplossingen en inzichten komt.

Tijdens het gratis voortraject stellen we je innovatie-uitdaging scherp en maken we samen een duidelijke briefing. Dit zorgt ervoor dat de samenwerking later vliegend van start kan gaan.

Door ons uitgebreide netwerk van marktstrategen, productontwikkelaars, service designers, digitale experts en andere creatieve professionals kunnen we zorgen voor een perfecte match voor bijna elke uitdaging.


Dit kan je verwachten

 • First things first! Dus stellen we de innovatie-uitdaging van jouw bedrijf scherp. 
   
 • Vervolgens krijg je toegang tot onze poule van de beste marktstrategen, productontwikkelaars, service designers, digitale experts en merkvirtuosen. Samen zoeken we naar jouw match!
   
 • Dan begint het echte werk. Je werkt 24 uur intensief samen met jouw creatieve partner. Via workshops laat deze professional je kennismaken met een brede waaier aan methodieken om je innovatievraagstuk op te lossen. 
   
 • Wij staan aan je zijde. Doorheen het hele traject geniet je kwalitatieve procesbegeleiding, krijg je tips & tricks van experts en keynotesprekers en doe je aan peer-learning via interessante groepssessies. Networking: check!

Hoe verloopt het traject? (klik om te openen)

Tijdens een individueel gesprek ontdekken we samen met jou welke meerwaarde het innovatietraject vormt voor je zaak en welk creatief profiel je nodig hebt.

Deze sessie kan fysiek of virtueel plaatsvinden en wordt ingepland op basis jouw beschikbaarheid.

In de kick-off sessie ontmoet je andere bedrijfsleiders uit allerlei sectoren. Door met elkaar in gesprek te gaan, inspireren jullie elkaar en stellen jullie meteen je eigen uitdaging verder scherp.

Tijdens de matchmaking stellen we je voor aan enkele geschikte creatieve experts die mee de pijnpunten en uitdagingen in kaart brengen - en de kennis en ervaring in huis hebben om de juiste oplossing te bieden.

De matchmaking vindt virtueel plaats en plan je zelf in op basis van jouw beschikbaarheid.

Na de matchmaking volgen de innovatiesprints. In 24 uur, verspreid over verschillende sessies, word je door je creatieve match meegenomen naar een concreet actieplan op maat waarmee jij meteen aan de slag kunt. Hoe de 24 uur exact worden ingevuld stem je samen af met je creatieve partner.

Tussentijds worden ervaringen en ideeën uitgewisseld, kunnen er zaken afgetoetst worden en geven de verschillende deelnemers feedback aan elkaar.

Le moment suprême is het slotevent, een netwerkmoment waar alle deelnemers en creatieve bureaus samenkomen, hun resultaten presenteren en eventuele vervolgsamenwerkingen bespreken.

Kostprijs

Standaardprijs: Je betaalt €2.400 excl btw direct aan de creatieve professional, voor een samenwerking van 24 uur (verspreid over een langere periode).

Kosteloos inbegrepen:

 • Voortraject waarin we je helpen je uitdaging scherp te formuleren en een briefing op te stellen
 • kwalitatieve procesbegeleiding doorheen het traject
 • individuele contentcreatie over het proces en resultaat
 • netwerking, peer-learning en storytelling

Dit zeiden andere deelnemers:

"De geleide kennismaking en het afgelijnde traject verlagen de drempel. Je hoeft als ondernemer niet alles in één keer te vernieuwen, je krijgt de kans om een stuk van de oplossing uit te werken. Nu kriebelt het om de volgende stap te nemen."

Liesbet Verschoore, MLA Fixings

"Het traject heeft een goed framework dat je op tempo houdt. Je zet binnen een bepaalde tijdspanne concreet enkele stappen vooruit.”

Yves De Smet, Soudal

Image
Innovatietraject

“In het begin was ik sceptisch, want wat zouden mensen uit de creatieve sector ons kunnen leren? Maar al snel zijn mijn ogen opengegaan.”

Geert van Genechten, Antverpia Apotheken

“[Onze creatieve partner] heeft tijdens dit innovatietraject focus en duidelijkheid gebracht. Ze hebben in feite mijn visie scherper gesteld. Je voelt dat dit hun vakgebied is en dat ze erop getraind zijn om ideeën en gedachtestromen te stroomlijnen.”

Eric Van de Heyning, Woodinc

“Als bedrijf moet je jezelf blijven uitdagen om niet uit de markt te worden gespeeld. Als je direct in de praktijk springt, durf je weleens te vergeten om een stapje terug te zetten. Een creatief bureau doet dat wel. Ze kijken op een andere manier naar dat wat wij doen en reiken kapstokken aan. Daardoor krijgen we een heel ander gesprek en een beter resultaat.”

Ben Ooms,  Ooms Woonrealisaties

De sessies gaven mij een helder inzicht in de vraag: wat doen wij nu eigenlijk voor onze klanten? Wanneer zijn wij goede boekhouders? Door die vragen duidelijk te beantwoorden en er met een frisse blik naar te kijken, zien wij nu opportuniteiten die wij zonder het innovatietraject nooit hadden gezien. Het is een van de beste strategische stappen geweest die we gezet hebben.”

Chris De Muynck, KMO-Manager

Wel op zoek naar een creatief expert, maar geen behoefte aan een heel traject?

Ook dat is mogelijk! We matchen je met veel plezier aan de juiste creatieve expert.

Met jarenlange ervaring in het organiseren van innovatietrajecten, hebben we een breed netwerk van creatieve experts opgebouwd. Ons uitgebreide data- en netwerkbestand stelt ons in staat om de perfecte match te vinden voor jouw specifieke behoeften.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. bouwt bruggen tussen ondernemers en stimuleert kruisbestuiving. Wij fungeren als een neutrale matchmaker zonder commercieel belang, uitsluitend gericht op het ondersteunen van jouw innovatiebehoeften.

Mail ons op innovatie@apbc.be of kijk hier voor meer informatie.


Meer inspiratie nodig?

Innovatie is een breed begrip: een heldere focus is dus belangrijk. Waar liggen de uitdagingen en nog belangrijker, hoe kom je tot dé oplossing? Laat je inspireren door onze stories of blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.

Mail voor meer info of voor een kennismakingsgesprek naar innovatie@apbc.be.


 

Lees de verhalen van andere ondernemers: