TEDxAntwerp Salon: The Power of Design

We blikken terug op een succesvolle eerste TEDxAntwerp Salon

Op 1 juni 2023 sloegen ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. en TEDxAntwerp de handen ineen om de kracht van design en innovatie stevig in de verf te zetten tijdens het netwerkdiner TEDxAntwerp Salon: The Power of Design. Vier spraakmakers uit de creatieve sector beklommen het podium en namen het publiek mee in hun inspirerende verhaal, en ondertussen werd er van ideeën gewisseld, druk genetwerkt en goed gegeten.

We nemen je graag terug mee naar deze avond met de video's van de vier TED Talks!

Image
TEDxAntwerp Salon: The Power of Design

Bekijk alle foto's hier!

Sprekers Jo Stenuit, Hoofd Design Mazda Europe, Yasmine Van de Werf, storyteller voor haar innovatieve gamestudio Poppins & Wayne, Youniss Ahamad, muzikant en visueel kunstenaar en Christel De Maeyer, onderzoeker in technologie en gezondheidszorg, inspireerden een uitverkochte zaal.


Bekijk hieronder de TED Talks van de vier sprekers:

Jo Stenuit | Can we start imagining a world in which we are not addicted to cars?

Yasmin Van de Werf | When story meets technology, imagination comes to life.

Christel De Maeyer | Digital twins in healthcare as enablers of human flourishing

Youniss Ahamad | How technological standards cripple our artistic advancements

Creatieve ondernemers, beleidsmakers en bedrijven uit de Provincie Antwerpen schoven samen aan tafel voor een exclusief diner. De CEO’s van de genodigde bedrijven werden aan de hand van stellingen uitgedaagd door award winning designers, waaronder vormgevers, productontwikkelaars en andere creatieven uit verschillende sectoren, om een gesprek op gang te brengen over de kracht van design binnen hun bedrijf. De inspirerende talks droegen bij aan de discussies die gevoerd werden aan de tafels.

Image
TEDxAntwerp Salon: The Power of Design

Het event kwam tot stand met de medewerking van de stad Antwerpen, POM Antwerpen en de Provincie Antwerpen, de Winkelhaak en partners Unizo en de Port of Antwerp-Bruges. Let ‘s make ideas work werd hier letterlijk genomen en dus ging iedereen met een gevoel van inspiratie en connectie naar huis.

Foto's: Shruti Mehta
Video's Ted Talks: Mario De Munck