Sneak peek: speel jij straks een van deze lokale games-in-progress?

Gamestorm III tijdens het J.E.F. Festival!

Ja, de globale gamesindustrie staat vandaag voor stevige uitdagingen. En ja, die zijn ook bij ons voelbaar, maar… dat weerhoudt Vlaamse creatives er gelukkig niet van om te blijven bedenken en bouwen. Tijdens Gamestorm III - Play & Connect verzamelden zo’n 50 creatives uit de film- en gamesector om samen te spelen, te netwerken en hun creaties-in-volle-ontwikkeling te delen met de aanwezige community.

Vorige week nog in beperkte kring tijdens Jeugdfilmfestival Antwerpen in het Zuiderpershuis, straks op een PC of console bij jou thuis!
 

Image
Gamestorm J.E.F. Festival

Surreal Estate: een hallucinante huizenjacht

Misschien ken je Michael Van Ostade als regisseur van -en acteur in- de bejubelde jeugdfilm De Gebroeders Schimm. Momenteel werkt hij aan zijn eerste game, Surreal Estate.

In dit narrative adventure game tracht een jong koppel een huis te kopen in de oververhitte vastgoedmarkt. Vanuit hun dakstudio fantaseren ze over verschillende scenario's die voor hen financieel haalbaar zouden zijn, het ene al surrealistischer dan het andere: gaan dobberen in een woonboot, een leven off the grid of een spookhuis renoveren. Vinden ze een oplossing voordat de huisbaas hen letterlijk op straat gooit?
 

Sneak Peek

Bekijk de video hier!

Wanted?

Dit jaar werkt Michael nog solo verder aan zijn prototype. Nadien hoopt hij een straf team samen te stellen voor zijn stop-motiongame, met profielen van knutselaars tot programmeurs.


Replaceable: in de voetsporen van een robotontwerper

The Pack is volop aan het “packen” voor GDC, dé jaarlijkse gamedev-meetup in San Francisco. In de rugzak: Replaceable, een isometrisch puzzel-avonturenspel waarin je een oude robotontwerper speelt die de controle over zijn vervallen fabriek moet terugwinnen. Verzamel een groep van vier robots en gebruik hun unieke vaardigheden om de vijandige AI die je weer in slaap wil sussen te slim af te zijn.


Sneak peek

Meer info

https://store.steampowered.com/app/2145980/Replaceable/

 

Wanted?

Een publisher, maar ook getalenteerde Unity wizards en animatoren mogen zich altijd melden!


The Gruesome Murder of a Lonely Cat Lady: een detectivespel met kattige conversaties

Regisseur Raoul Groothuizen wandelde het VAF Innovatielab buiten met een gameconcept over een crazy cat lady die gruwelijk wordt vermoord in een appartementsgebouw. Vingerafdrukken of DNA-sporen zijn er niet, menselijke getuigen evenmin. Enkel de vele katten die regelmatig haar appartement bezochten, weten misschien wat er gebeurd is. Gelukkig ben jij, de speler, een detective met een bijzondere gave; je kunt namelijk communiceren met katten!

 

Sneak peek

Wanted?

Een geschikte developer of kleine gamestudio om samen het paper prototype naar een digital prototype te vertalen.

Over de Gamestorms

Het jaarlijkse Gamestorm-event groeide vanuit de voelbaar vervagende grenzen tussen films en games; met een Vlaams Audiovisueel Fonds dat beide audiovisuele sectoren ondersteunt en Jeugdfilmfestival Antwerpen dat ook steeds meer inzet op games en interactieve ervaringen. Hoog tijd dus om die twee audiovisuele industrieën op regelmatige basis samen te brengen, elkaar beter te leren kennen en te vinden in de gedeelde passie: verhalen vertellen en spelen.
 

De Gamestorms zijn een initiatief van Jeugdfilmfestival Antwerpen en Poppins & Wayne, met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en ANTWERP. POWERED BY CREATIVES.