Meet the Creative: Sarah & Mathieu van doublebill.design

Een kijkje in de studio van ontwerpersduo doublebill.design

Ontwerpersduo Sarah Schrauwen en Mathieu Vancamp zijn zowel partners in het leven als in hun werk. Ze ontwerpen niet alleen prachtige boeken met doublebill.design, maar hebben ook een eigen, duurzame co-workstudio opgericht én ontwerpen on the side alternatieve filmposters.

We bezochten het duo in hun co-workspace Howdy Antwerp om te praten over hoe ze hun boeken ontwerpen, hoe het is om als koppel samen te werken en hoe ze balans vinden tussen klantenwerk en hun eigen creatieve projecten.

Image
Doublebill.design
"Ik heb altijd een droom gehad om zelf boeken uit te geven, en dat is iets dat we tegen het einde van dit jaar misschien gaan kunnen verwezenlijken."
Sarah
Image
Boekontwerp: doubelbill.design

Over Doublebill.design

doublebill.design is een grafisch duo gespecialiseerd in het ontwerpen van boeken. Dit doen ze met een duurzame mindset, aandacht voor de inhoud en een focus op het boek als object. Hun expertise ligt in de eerste plaats bij non-fictie, voornamelijk onderwerpen met een groot volume aan tekst én beelden: architectuur, duurzaamheid, kunst, koken, natuur en tuinieren, fotografie, interieur, reizen. Ze werken met (zelf)uitgevers, kunstenaars, architecten, fotografen, ontwerpbureaus en andere creatives. Verder runnen ze ook hun eigen conceptwinkel & coworkingruimte Howdy.

Daarnaast koesteren ze een diepe liefde voor film en (alternatieve) filmposters. Hun naam komt dan ook van de cinematografische 'double bill': een avond waarop twee complementaire en even belangrijke films achter elkaar worden vertoond.

Howdy is een duurzame coworking space en concept store, opgericht door creatief duo doublebill.design. Je kan er boeken en prints kopen, een leuke bureauplek huren of de vergaderruimte reserveren. Howdy bevindt zich in de diverse Statiestraat, één minuut wandelen van Berchem station.

Meer weten? https://www.howdyantwerp.be/

Image
Doublebill.design
Deel dit artikel