Meet the Creative: Nathalie Van der Massen

Een kijkje in het atelier van textielontwerper Nathalie Van der Massen

Ze maakt interieurobjecten en kunst van textiel. Ze is nog maar 6 jaar bezig, maar heeft al een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. En in januari sleepte ze dan nog eens de Henry Van de Velde Young Talent Gold Award in de wacht: ontmoet textielontwerper Nathalie Van der Massen. We bezochten haar in haar atelier in Antwerpen en ontdekten hoe ze haar eigen weg vond, wat haar inspireert, en van welke projecten ze nog droomt. Kijk je mee?

Image
Nathalie Van der Massen door Thijs Vervecken
"Het is een uitdagend, moeilijk parcours geweest voor mij, in die zin dat er nog geen uitgestippelde weg voor me lag. Mijn tip: volharding loont, zie het als een long game. "
Nathalie
Image
Nathalie Van der Massen

Over Nathalie

Nathalie Van der Massen (1988) is ontwerper in textiel, kunst en interieurarchitectuur. Tijdens haar master in grafisch ontwerp werkte ze in het Textielmuseum in Tilburg, waar ze haar fascinatie voor textiel oppikte. Dit leidde haar naar een tweede master in textieldesign. Ze vond haar eigen weg en niche, en in 2018 lanceerde ze haar eigen design studio, waarmee ze op internationale beurzen staat en werkt voor architecten, designers en private klanten. In januari 2024 won ze de Young Talent Gold Award tijdens de Henry Van de Velde Awards.

Nathalies werk kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, een gevoel voor tactiliteit en poëtisch, experimenteel design. Ze combineert van industriële en ambachtelijke methodes en ziet haar werk als een ode het Belgisch erfgoed van textielambacht.

nathalievandermassen.com

 

Video door motionstories.be
Portretfoto Nathalie: Thijs Vervecken