Tina De Souter Bookdesign

Tina De Souter is a graphic designer based in Mechelen, Belgium. She specializes in transforming thoughts and ideas into graphic design, book design and bookbinding. 


Image
Tina De Souter

Wie is Tina De Souter?

Gespecialiseerd in het maken van kunst- en fotografieboeken, stroomt Tina De Souter als een frisse wind door het designlandschap. Ze werkt samen met kunstenaars uit alle hoeken van de creatieve industrie om hun gedachten en ideeën te vertalen naar boekontwerp. Door meerdere diploma's en jarenlange ervaring heeft ze een sterke kennis over boeken verworven en een uitgebreid netwerk van klanten, drukkerijen en uitgevers.

Waar ligt je focus?

Alle creatieve boekopdrachten, van knappe non-fictie uitgaves, tot kunst- en fotografieboeken. Maar ook unieke exemplaren die met de hand gebonden dienen te worden. Niet alleen boekontwerp behoort tot de core business van tina De Souter maar ook allerlei ander mooi drukwerk zoals kaartjes, posters en brochures. Tina's expertise ligt in bookdesign en haar nadruk legt ze op creatieve en unieke materiaalkeuzes.

Image
Tina De Souter

Wat maakt Tina uniek?

Het volledig begeleiden van een boekproject, van: brainstormsessie - concept - selectie - sequentie - design - materiaalkeuzes - bindwijzen - druktechnieken - druk - binden - (voor)verkoop - uitgeverijen aanspreken - isbn aanvragen - marketing, etc. Een boek in de wereld brengen is een grote, mooie stap, het is als kunstenaar/fotograaf, het mooiste visitekaartje die je maar kan hebben.

Awards

Met het boek 'Until The End' won Tina De Souter in 2022 de Antalis Creative Power Award in de categorie Books & Publishing. Het boek werd ontworpen voor fotografe Hanne Lamon en uitgegeven door Stockmans Art Books.

Image
Tina De Souter