Antwerp Design Factory

Antwerp Design Factory is een project dat recent ontstond in de schoot van de opleiding productontwikkeling (PO) van de Universiteit Antwerpen (UAntwerpen) met het doel om samenwerkingsverbanden aan te gaan als innovatiehub. Met de geplande verhuis naar de Paardenmarkt als katalysator zal Antwerp Design Factory zich steviger kunnen profileren als onmisbare schakel in het innovatie-ecosysteem van de stad.


Mutsaardstraat 29
2000 Antwerpen
Belgium

Wat doet Antwerp Design Factory?

Antwerp Design Factory is een innovatiehub bij de Universiteit Antwerpen die de aanwezige academische expertise, apparatuur en faciliteiten combineert om onderzoeksresultaten te vertalen naar een product of dienst. Het assisteert bedrijven bij de vertaalslag naar vermarktbare oplossingen en test mee het design, het gebruik, de haalbaarheid, het businessmodel, de marktstrategie en rendabiliteit van een potentieel product af.

Wat maakt Antwerp Design Factory uniek?

Dankzij de uitgebreide expertise van de opleiding productontwikkeling en de aanwezige werkplaatsen van UAntwerpen, zoals het prototypinglab, heeft de Antwerp Design Factory alle moderne faciliteiten en apparatuur om als academische makerspace te functioneren. Met deze state-of-the-art hub maakt Antwerp Design Factory de synergie expliciet: locatie, expertise en faciliteiten op één plek, onder één noemer.

Waarvoor kan je er terecht?

Antwerp Design Factory fungeert als innovatiehub: ze steken de hoofden van ontwerpers samen met die van wetenschappers, ondernemers en ingenieurs. Op deze manier werken ze multidisciplinair samen en brengt deze werkwijze onderzoeksresultaten tot een echt product of dienst. Alle aspecten van een potentieel product toetsen ze hiermee af: het design, het gebruik, de haalbaarheid, het businessmodel, de marktstrategie en rendabiliteit.

Antwerpen: Creatieve Broedplaats

De provincie Antwerpen is bij uitstek een broedplaats voor creatief talent. Het uitgebreide netwerk van creatieve hubs en incubators in de regio draagt daar zonder meer aan bij. Op deze pagina houden we een levend overzicht bij van de belangrijkste creatieve hubs. Of ga naar onze mapping en filter op 'facilitator'.