Summer School 2016: coaches

Coaches

Dirk van Lieshout

Dirk van Lieshout (1973,Deurne) is een multi-disciplinair kunstenaar, werkzaam in Rotterdam en heeft zijn opleiding gevolgd aan de Kunstacademie in Den Bosch (1995-1998) en aan de Ateliers in Amsterdam(2000-2001).

Zijn werk is vaak sterk verbonden met de context van een plek (site-specific) en begrippen als spel, beweging en performance kenmerken zijn werk.

Deze begrippen vertalen zich in installaties en mobiele studio’s waar hij zich tot op heden mee bezig houdt. Als kunstenaar creëert Van Lieshout nieuwe voorwaarden hoe mensen middels zijn werk opnieuw naar de omgeving kunnen kijken en die opnieuw kunnen ervaren.

Hiervoor bouwt hij installaties in Nederland en het buitenland. Zijn werk is te zien geweest in diverse musea, galleries, projectruimtes en residencies in binnen en buitenland. De laatste 5 jaar woonde en werkte hij behalve in Nederland ondermeer in Istanbul, Turkije, Los Angeles, Verenigde Staten, Berlijn, Duitsland, Seoul, Tokio en Xiamen..

Marc Godon

Marc Godon is Expert Research Engineer bij Nokia Bell Labs in Antwerpen, België. Zijn onderzoeksinteresse richt zich vooral op de ontwikkeling van nieuwe media en communicatiemiddelen voor een participatieve, creatieve, en meer en meer digitaal genetwerkte samenleving.

Hij zet zijn vaardigheden als kunstenaar en ingenieur in bij het ontwerpen van nieuwe interacties en het stimuleren  van creatief samenwerken binnen multidisciplinaire innovatietrajecten.

Nik Baerten 

Nik Baerten is kennistechnoloog van opleiding en bewandelde steeds de multi/inter/transdisciplinaire weg. Vanuit dit perspectief, verrichtte hij onderzoek aan de afdeling Digitale Cultuur van het Maastricht McLuhan Institute.

Thema's als design, architectuur, nieuwe media, intelligente systemen, kennistechnologie, toekomstscenario's etc. vloeiden er tezamen in een dynamische geheel waarin disciplinaire verschillen werden gerespecteerd maar ook de kracht van nieuwe relaties, wederzijdse beïnvloeding en onderlinge afhankelijkheid werden benadrukt.

Met zijn blik op de toekomst richtte hij samen met gelijkgezinde creatieve geesten in de zomer van 2004 Pantopicon op, een studio voor toekomstverkenning, -research & -design.

Kamiel Verschuren

Kamiel Verschuren is een Nederlandse interdisciplinaire artiest met een speciale interesse voor publieke ruimte. Interdisciplinair omdat hij buiten kunstenaar ook een spatial designer, sociale activist, urban advisor, producent is, maar ook op dagdagelijkse basis met verschillende soort profielen samenwerkt.

In Nederland is hij bezieler en lid van van oa B.a.d., Studio Pompstraat, Stedelinks010 foundation, New Studios Charlois en nog veel meer. In het buitenland is hij ook werkzaam in Boedapest (Hongarije), Sapporo (Japan), Cassablanca (Marokko) en Douala (Kameroen). Dit in samenwerking met doual'art.

Sinds 1998 is hij heel nauw betrokken bij de stedelijke ontwikkeling van het Charlois-district in Rotterdam-Zuid waar hij meer dan 80 kunstprojecten heeft gelanceerd.