Summer School 2015

 

APBC SUMMER SCHOOL - Designing Ports of the Future
An exploration of the future of the Port of Antwerp & Rotterdam

Zie jij de haven als een professioneel uitdagende context, die je graag beter zou willen leren kennen en waarbinnen je met je eigen kennis en vaardigheden aan de slag zou willen? Wil je als ontwerper of als innovatief ondernemer mee de toekomst van de haven van Antwerpen en Rotterdam gaan vormgeven, maar ben je er zelf nog niet uit op welke manier en met wie je dat kan realiseren? 

In samenwerking met de havenbedrijven van Antwerpen en Rotterdam organiseert het designplatform Antwerpen een interdisciplinaire en internationale Summer School waarbij we visies en projectvoorstellen ontwikkelen binnen vier domeinen: Smart Port, Holistic Port, Service Port en Spatial Port. 

Onder begeleiding van vier internationaal gerenommeerde coaches streven we binnen deze vier domeinen een optimale kennisuitwisseling na, in samenwerking met tal van experten en bedrijven actief in beide havens. 

Deze Summer School is een ideale manier om een netwerk in de havens van Antwerpen en Rotterdam uit te bouwen en om zicht te krijgen op de opportuniteiten binnen deze uiterst dynamische, innovatieve en internationale omgeving. 

 

Waar?

Haven van Antwerpen en Rotterdam. 

Wanneer?

7 tot 11 september 2015

Voor wie?

Voor jonge professionals uit de creatieve sector en voor business innovators. Er is plaats voor 24 participanten die opgedeeld worden in 4 interdisciplinaire groepen van telkens 6 deelnemers onder begeleiding van professionele coaches. 

Kostprijs?

€ 415 (vrijgesteld van BTW). In deze prijs zijn naast de professionele coaching, de lokale verplaatsingen en de heen & terugreis naar Rotterdam ook alle overnachtingen, ontbijt en avondmaaltijden inbegrepen. 

Hoe inschrijven?

Je motivatie, je voorkeur voor de workshops en een link naar je portfolio sturen naar info@apbc.be vóór 31 juli.

Meer info? 

Inleiding
Workshops
Programma
Praktisch

APBC Summer School wordt georganiseerd door ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform van de regio Antwerpen, in 2014 opgericht door de Stad Antwerpen, POM Antwerpen, Designcentrum De Winkelhaak, Sint Lucas Antwerpen, Antwerp Management School, en de Universiteit van Antwerpen

Voor de uitwerking van deze Summerschool werken we samen met het Havenbedrijf Antwerpen, het Havenbedrijf Rotterdam en de Willem de Kooning Academie, Rotterdam. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurproject Vlaanderen-Nederland Beste Buren