Summer School

 

APBC SUMMER SCHOOL - Designing Ports of the Future
An exploration of the future of the Port of Antwerp & Rotterdam

In september 2016 organiseert ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform van de regio Antwerpen, de tweede Summer School over de haven van de toekomst.

De haven is op zoek naar de creatieve kennis en het het visuele denkvermogen van onze pas afgestudeerde ontwerpers. 

Laten we er eens van uit gaan dat binnen 10 jaar het volledige logistieke gebeuren van de haven niet meer zal bestaan zoals we het nu kennen? Onmogelijk? Kijk eens naar wat voor een omwenteling Uber in de taxiwereld en Airbnb in de hotelwereld hebben aangericht? De radicale vernieuwingen in de logistieke industrie kunnen en zullen ook van buitenaf komen.

Word jij de volgende disruptieve start-up in de logistieke sector/havensector?

Daaraan gekoppeld kunnen we ons ook de vraag stellen of een haven ambitieus kan zijn op het vlak van duurzaamheid. En indien zo, hoe kunnen we die doelstellingen visualiseren, vertrekkende vanuit de aanwezige data? Welke duurzame doelstellingen zouden volgens jou sterk in de verf gezet mogen worden en hoe kan je belangrijke spelers in de haven motiveren via jouw creatief-intelligente visuele vertaling?

Misschien zie jij hierdoor de haven wel als een professioneel uitdagende context, die je graag beter zou willen leren kennen en waarbinnen je misschien met je eigen creatieve kennis en vaardigheden anderen kunt inspireren en bewustmaken van vernieuwingen?

De Summer School worden begeleid door Dirk Van Lieshout, Marc Godon en Nik Baerten,

Deze coaches zijn allen actief op verschillende vlakken van de creatieve industrie, en zorgen er mee voor dat je in deze Summer School, in samenwerking met tal van experten en bedrijven actief in beide havens, een unieke ervaring opdoet in multidisciplinaire teams. Dit laatste garandeert dat je zo tot nieuwe methodes van samenwerken en –denken komt.

De APBC Summer School is een ideale manier om een netwerk in de havens van Antwerpen en Rotterdam uit te bouwen en om zicht te krijgen op de opportuniteiten binnen deze uiterst dynamische, innovatieve en internationale omgeving.

Het is een uitgelezen kans om samen met collega’s uit andere  disciplines of professionals na te denken over jouw mogelijke professionele rol in deze context.

Het eindresultaat zal een inspirerende samengestelde visie zijn die we dan ook op verschillende platformen gaan presenteren.

Waar & wanneer?

Een exploratie van de haven van Antwerpen en Rotterdam is voorzien op donderdag 1 en vrijdag 2 september. De creatieve denk- en werkprocessen vinden plaats in Antwerpen van maandag 5 tot en met vrijdag 9 september 2016. 

Voor wie?

Voor pas afgestudeerden en jonge professionals uit de opleidingen grafisch ontwerp, product design, juweelontwerp, fotografie, service design, multimedia- en interactie design die in staat zijn om opportuniteiten ontwerpmatig te visualiseren en daarmee anderen te inspireren. Er is plaats voor maximaal 24 participanten, opgedeeld in interdisciplinaire groepen. 

Kostprijs?

Early bird: Schrijf in voor 24 juni en betaal slechts €200. In deze prijs zijn naast de professionele coaching, de lokale verplaatsingen en de heen & terugreis naar Rotterdam ook 4 avondmaaltijden inbegrepen. Inschrijven na 24 juni kost €300. Finale deadline inschrijvingen is 31 juli 2016.

Hoe inschrijven?

Je motivatie en een link naar je portfolio sturen naar info@apbc.be.

Meer info? 

Coaches
Workshops

APBC Summer School wordt georganiseerd door ANTWERP. POWERED BY CREATIVES., het designplatform van de regio Antwerpen, in 2014 opgericht door de Stad Antwerpen, POM Antwerpen, Designcentrum De Winkelhaak, Sint Lucas Antwerpen, Antwerp Management School, en de Universiteit van Antwerpen.

Voor de uitwerking van deze Summer School werken we samen met de Willem de Kooning Academie, Rotterdam.

Summer School 2015

Vorig jaar zakten we met een aantal Vlaamse en Nederlandse designers af naar de havens van Antwerpen en Rotterdam. Dit is wat zij ervan vonden: 

Een unieke kans om als designer te laten zien hoe snel we informatie kunnen absorberen en er iets mee kunnen doen om creatieve verbeteringen te formuleren in een ongekende context.

Jonathan De Clercq, Productontwikkelaar

Super, een ware onderdompeling in de haven en de mogelijkheid om nog eens volledig vrij te dromen en te denken over die toekomst.

- Lianne Kaminga, Cultuurmanager

De Antwerpse haven zijn denkers, de Rotterdamse haven zijn doeners. Breng die twee samen en er ontstaat een perfect symbiose waarin het multiplinair samenwerken de onzekerheden van de toekomst wegneemt.

- Eva Floorizone, Productontwikkelaar

Summer School 2015