Meer dan 20 Antwerpse creatieven kregen in 2017 een onderscheiding voor hun werk

Regio Antwerpen is trots op haar creatieve talenten. En dat is terecht. Ook dit jaar vielen er meer dan 20 designers en creatieve professionals in de prijzen. Antwerp. Powered By Creatives brengt de Antwerpse winnaars van prijzen in verschillende designdisciplines dit jaar voor het voetlicht met een uitzonderlijke campagne in een medium van deze tijd: video.

De meer dan 20 ‘Award Winning Designers’ die in de provincie Antwerpen wonen of hier hun creativiteit ontwikkelden, wonnen deze keer nationale of internationale prijzen in categorieën als productontwerp, grafische vormgeving, fotografie, media en service design. We houden de namen van de winnaars nog even geheim, eind januari wordt de volledige lijst bekend gemaakt.

In samenwerking met productiehuis De Machine, dat haar sporen al verdiende met audiovisuele content over creatief ondernemerschap, wordt van elke Antwerpse Award Winning Designer een tijdloos en gepassioneerd één-minuten-portret gemaakt dat een visitekaartje is voor de maker maar ook voor de provincie Antwerpen, die haar creatieve community op handen draagt.

ANTWERP. POWERED BY CREATIVES, platform, community en databank voor creatieve professionals, is blij dat dit talent en vakmanschap erkend wordt door de sector. Ze wil met deze campagne het brede publiek de kans geven om de -vaak onbekende- ontwerper achter het product, de bedenker van de campagne en de maker van het beeld te leren kennen en de drijvende krachten achter de Antwerpse creatieve economie zichtbaar maken.

De video’s worden in het voorjaar via verschillende kanalen verspreid en in maart officieel gelanceerd tijdens een evenement in hartje Antwerpen. Hierop wordt ook het Antwerpse bedrijfsleven uitgenodigd wat tegemoet komt aan een andere doelstelling van ANTWERP. POWERED BY CREATIVES: het stimuleren van co-creatie tussen de verschillende sectoren en het benadrukken van de meerwaarde van creativiteit voor bedrijven van morgen.